FRI CANNABIS ? ( UPDATE )

Läste precis det här på Aftonbladet.se. Om att legalisera Cannabis, så att ungdomar slutar köpa nätdroger!

Enligt mej så skulle det vara ett av dom bättre sakerna Sverige skulle göra! Alkohol är så mycket värre drog än Cannabis. Folk dör/dödar och blir agressiva. De värsta som kan hända med Cannabis är att du somnar! Alkohol är okej, men inte Cannabis. Hur kan världen vara så trångsynt ?

Jag själv tycker det är väldigt konstigt att alkohol är en helt laglig drog men inte Cannabis. Lixom: ” Alkolist gubben går till bolaget och köper sej en 70:s vodka. Han dricker den, blir full och agressiv. Han misshandlar sin fru eller blir allmänt jobbig och elak mot henne. Gubben däckar på soffan och frun ligger blåslagen och gråter i sängen. Men om han istället hade gått och köpt en femma Hash, då hade rökt den och somnat på soffan. Då hade inte gubbens fru blitt slagen och inga problem hade uppstått ”

Många säger att Cannabis är inkörsporten till tyngre droger. Då tror jag alkohol är mycket värre, då ungdomar blir fulla och inte vet vad dom gör, faller för grupptrycket, så har dom tagit en lina Kokain eller Amfetamin. För nåt för dom som själva aldrig har rökt Cannabis borde veta, är att när du röker Cannabis så vet du alltid vad du gör. Inga minnesluckor eller nåt som med alkohol! Och röker du Cannabis så mår du oxo bra dagen efter, inga bakfylla eller nåt!

Visst att Cannabis i för stora mängder är farligt för din kropp och hjärna, men så är det med alkohol oxo!

Jag tror bara det handlar om i grunden hur man ser på Cannabis! Som här i Sverige då ser alla det som en drog men inte alkohol. Eftersom alkohol är socialt okej. Jag bodde i Zürich, Schweiz i 3 år, 2007-2009. Där är det inte lagligt att röka Cannabis, men ändå är det ingen som bryr sej. Folk röker en joint som en vanlig cigarett. Polisen bryr sej inte ens. 2009 så röstade dom om att legalisera Cannabis i kanton Zürich, men det blev ett nej! Nej vinnarna vann med ca 5%. Dom flesta trodde att det berode på att dom flesta ungdomar i Schweiz är invandrare, dvs. att dom inte får rösta eftersom dom inte har ett Schweizkt pass. Men iallafall i Schweiz är det socialt acceptabelt att röka Cannabis så ingen lyfter på ögonbrynen och tycker det är nåt fel med det.

Kolla tex. Somaila. För en muslim är det absolut förbjudet att dricka alkohol, men käka Khat gör dom flesta där. Precis så som vi svenskar dricker alkohol! Ännu en gång, det handlar om hur samhället accepterar det eller inte! Om hur vi människor ser på saker!

Genom att legilisera Cannabis så kan oxo maffian bli mindre och staten själva kan tjäna mera pengar. Fast det stora misstaget skulle bara vara om dom skulle ha så hög skatt på det som alkohol och cigaretter. Då skulle maffian fortfarande deala det vidare. För visst köper folk alltid det som dom får tag i billigast ?

Och en sak till som skulle vara mycket bättre med Cannabis är att Cannabisen kommer jue från naturen, så inga konstiga kemikalier eller nåt i det, och allt går att återvinna. Till skillnad från alla glasflaskor och alminium burkar som alkohol säljs i. Visst att dom återanvänder dom oxo, men man kan aldrig få dom att ”försvinna” från jorden som en joint kan göra :) Och av Cannabis blir du inte tjock av som med alkhol, bara när du får matnoja då ;) Det skulle oxo bli billigare för alla kommuner, för snart är sommaren här och vad innebär sommaren ? Fester ute i de gröna och en massa skräp som kommunen får städa upp efter ungdomar, för dom glömmer jue bort att städa upp sina ölburkar och flaskor i fyllan. Men hade dom istället rökt en joint, ja då hade det inte blitt en massa skräp alls!

Ungdoms bråk skulle snabbt minskas, våldet i allmänhet skulle minskas och en hel del förfester skulle bli så mycket lugnare med Cannabis än med alkohol… Och troligtsvis som Johan Hedin skriver i sin krönika så skulle ungdomarnas köp av legala droger via internet minskas mycket.

För hur det än kommer bli i framtiden så kommer människor ALLTID ha ett behov att döva sina känslor eller få ett rus. Det kan inga förbud eller lagar ändra på! Och droger kommer alltid finnas. Och som med alkohol handlar även Cannabis om att bruka och missbruka. Allt du missbrukar slutar icke bra.

Det är stor skillnad på vad naturen ger oss och kemiskt framtagna substanser!

Det som oxo är så mycket värre än att röka lite Cannabis är när läkarvården skriver ut antidepressiva piller och sömntabletter hit och dit till ungdomar. Tänk om dom hade rökt en joint istället! Det hade hjälpt mot både depression och sömnproblem. Och hade sluppit käka dom där kemikalierna i kroppen.

Jaa, slutsatsen av vad jag tycker: JA till legilisering av narkotika! Det skulle göra vårt samhälle så mycket bättre för alla! Även dom som är emot det.

Jag vet att många av Er kommer bli sura och tycka tvärtemot vad jag skrivit, men då frågar jag Er: har ni själva testat Cannabis så Ni vet vad Ni pratar om ? För jag tror nog 99% av dom som själva rökt Cannabis kommer tycka precis som mej…

Och som med allting annat, så kommer det alltid finnas en ja och en nej sida!

UPDATE:
Kom precis på en sak till faktiskt! Varför är det okej för läkarna att skriva ut medicin med Amfetamin till barn med ADHD, men det är inte okej att skriva ut Cannabis till personer med ex. depression ? Båda sker jue inom vården isåfall och båda är jue klassade som ”narkotika” i Sverige ? Så åtminstone borde iallafall läkarna kunna skriva ut Cannabis till folk precis som dom skriver ut tabletter med Amfetamin i eller som dom ger till Heroin missbrukar – Subutex. Det är jue oxo värre då egentligen, att ge nåt annat istället för!

25 svar till “FRI CANNABIS ? ( UPDATE )“

 1. Mycket bra skrivet.

  Jag lider själv av PTSD, återkommande depressioner (medium) och kan då och då drabbas av panikattacker. Hade jag bott i Israel hade jag blivit ordinerad cannabis för exakt dessa problem. Men här i Sverige skulle jag kunna bli slängd i fängelse om jag använde cannabis i medicinskt syfte.

  Jag har provat cannabis vid några fåtal tillfällen mot mina problem. Och de mediciner läkare skrivit ut för mina problem kommer inte i NÄRHETEN när det gäller samma goda effekter som cannabis. Och hade jag använt mig av cannabis som medicin hade jag kunnat medicinera BARA när det behövs, med ett bättre resultat. Istället för att medicinera med vanliga läkemedel varenda jädra dag, och med dessutom med sämre resultat.

  Och det rent ironiska (eller vad man ska kalla det) är att roten till mina problem är att jag vart utsatt för oprovocerat våld två gånger under en och samma vecka. Av ALKOHOLPÅVERKADE personer.

  Jag kan inte nog beskriva hur illa jag tycker om dessa förbudsivrare som påstår att det dom gör är att för att "hjälpa" mig. Jag anser att dom med berått mod vill att jag ska lida ännu mer. Och ingenting annat.

 2. Det är precis de där jag menar :) Folk som bara säger nej för att "hjälpa" andra vet ingenting om det här egentligen. Dina problem är ett riktigt bra ex. på varför man skulle legalisera Cannabis, spec. inom läkarvården. Hoppas allt ordnar sej för den en dag och att du kan må bra :) Jag har oxo depression så jag vet hur jobbigt det är. Och bra poängtering du har oxo, av alkoholpåverkade personer. Det skulle inte hänt om dom istället rökt en joint, då hade dom bara skrattat och pratat med dej :)

 3. Brukar egentligen aldrig dra runt i "bloggerier" men nu nar man lika e har maste ja bara komentera.
  Fan va kul att se ngn vettig manniska som kommer med konkret & korrekt information innom detta amne. Har under flera ars tid last allt fran forkning till bullshit inom detta. Och hade inte kunnat formulera mig battre sj. Dock ett tillagg bara, Den ekonomiska delen vid en eventuell legalisering, Da man hade kunnat beskatta canabis och med storsta sannolikhet dra ner pa kostnader for vard av alkolism, da manga personer som ar rokare som "aker dit" och till slut hamnar i "den delen av systemet" Och da blir behandlad som om man vore en RIKTIGT RIKTIGT dalig manniska "Brakar sj med lanstyrelsen ang mitt kotkort som dom tog for 2 ar sedan". Och med tiden brukar detta leda till att man till slut inte orkar bry sig, Kanner folk som har enligt min mening blivit "mobbade" av poliser, Da man bor i en liten stad dar dom mesta kanner varann och polisen vet Exact vilka som hellre sitter hemma och roker en joint ist for att fara ut pa krogen supa sig redlos och slosa bort halva lonen.
  canabis ar i9nte problemet utan de e systemet som ar de. Men men nog svamlat av mig , fick fram liten del av min asikt hos ngn delvis likasinnad. Maste bara igen saga STA PA DIG!!

  ps, far ursakta eng layot vette fasen vad som hant med firefox.

 4. Kul du kommenterade :)
  Och tack så jätte mkt att du tyckte jag formulera de bra :) Det gjorde mej mkt glad :)
  Du har en sån bra poäng de där med den ekonomiska delen. Visste inte själv hur jag skulle skriva om de, inte så insatt i den delen. Jepp det är systemet som är felet. Sen kan man jue undra hur polisen tänker. Är det bättre att supa sej full och slås på krogen än att sitta hemma och röka ? i mina ögon är det mkt värre faktiskt…

  Jepp.. Jag ska stå på mej :) Rätt ska vara rätt spec. när dom flesta som säger nej direkt har ingen information och ingen erfarenhet.

  Hoppas ditt firefox ordnar sej igen :)

 5. fredde igen skriver: Svara

  Tjo igen.
  rakade se att du gjort en update och kom da pa en sak ja missade, Ganska precis de du tog upp. hur enkelt man i dagens samhalle kan fa diverse medeciner utskrivna,Ex somnbesvar boka tid med doktor prata i 20 min sedan har man recept pa ca 100 immovane, Som da ar en slakting till benzodiazepin "eller hur de nu stavas". Som man VET hur fruktansvart manga bieffekter som finns och som man faktiskt kan do utav om man ar for beroende och tvarslutar. vet aven folk som har gatt in i depritioner och efter nagra lakarbesok fatt div preparat utskrivna,Och detta har lett till att personerna blivit orkeslosa, Bara sitter hemma och ar varken glad lr ledsen, Speciellt nar vissa av dessa personer har tidigare anvant canabis till dessa besvar med mycket possitiva resultat, I stallet for att inte ma noge alls sa mar man bra och kan leva livet ist for att stirra i en vagg i ngt ar, Speciellt aven nar vissa personer tom glommer bort ar av sitt liv da dom behandlats med Div olika preparat, Framst benzo…

  Sa min poang iaf, fa bort den kemiska skiten som bara finns till for att medecin industrin skall tjana miljarder per ar.
  Och ist legalisera det som naturen erbjuder "detta fall canabis" som har genom artusenden bevisat sin potens som bade lakemedel och berusningsmedel utan alla dessa obehagliga bieffekter.

  Lite roligt tillagg bara som egentligen inte har med saken att gora men bevisar att aven en rokar kan gora STORA framsteg… OBAMA var "pothead" som yngre. Och de e inge mediasvammel utan han har sagt det i interjuver

  Pz,

 6. coolt vi tänkte likadant där :) kom på de precis efter jag läst din kommentar.

  Ja, de är bara dom som inte har nåt fakta som säger man blir dum av Cannabis… Finns många läkare och sånt i Schweiz som jag vet röker varje dag för att ta de lugnt efter jobbet. Och dom är väldigt bra läkare kan jag säga :) Så det dumma är dom som tror att man blir dum av att röka en joint ;)

 7. fredde ater igen skriver: Svara

  Du de har driver pa, Kul med likasinnade
  nar du namde det dar var ja abra tvungen att posta igen, Kan ju tillagga att ja har pluggat pragramering och matte med lyckade resultat, Aven tillverkat diverse olika elektroniska aparater "Under the influence". Och de ironiska med det hela ar att dom ganger ja rokt en joint fore man ska snoa & plugga "Ibland e man bara for tokdod efter jobbet" de e dom ganger som man suttit som langst och de fastnar som mest, Har som en tendens att bli lite orolig och less vissa dagar annars. Forvisso menar ja inte kanske att de generellt e bra recept att roka en joint fore man ska plugga. Men skulle vilja veta vars hysteris tanter / gubbar far sina argument om hur slo och "dum" man blir av denna vaxt

 8. haha ja de kan man undra var dom får allt ifrån :) Men jag tror de som är de bra me Cannabis oxo, att man blir lixom insnöad på de man ska göra, man blir lixom mera koncentrerad :)

 9. En fr missbrukare från råslätt skriver: Svara

  Gumman du har sååå jäääävla rätt, ja har alldtid sagt samma sak som du till andra hade man satt 5 pers i ett rum med en femma dem skulle softa(röka till er som inte vet va softisss betyder) o tog man 5 pers o gav dem 5 flaskor o dricka så skulle fan 1 ut av dem hamna i bråk slagsmål eller häktet, ärligt talat så påverkar alkohol en så jävla negativt hur många personer har inte blivit beroende ?? SJ har ja många kommpisar som går på avgiftning på grund av alkoholden e 26 år o alkisar det e skämmit istället borde dem ha familjer eller barn eller jobb. Dem har INGET bar sin FLASKA. Jag har missbrukat typ sen ja minns kanske 14 år o ja slutade me allt när ja blev 23. Nu e jag 26 o har en dotter,ett jobb e gift och bor i hus o tro fan att så fort jag har slutat amma att ja kommer nån gång ta o röka nåt bloss.Men som sagt att i normal mängd e OK……..så Ja till legitisering av Cannabis…. obs när ja hade gått hos min läkare o hon nämde att cannabis va inte bra då sa ja till henne har du provat ?? O hon sa nej o då sa jag hur kan du veta om de e bra eller dåligt när du inte vet? Det e nåt man själv måste prova o komma fram till, däremot ville hon ge mig AMFETAMIN för mitt ADHD o de ville ja inte ha, så nu lever ja utan nåt….. ja ja hoppas de inte blir förbjudet så länge till då….

 10. jag vet gumman :) du och jag har sett mkt, så vi vet vad vi pratar om ;)hoppas de blir lagligt nån gång :)

  och alla som säger att man blir beroende och så, visst de kan du bli om du missbrukar Cannabis, precis som med alkohol eller sex eller vad som helst.

  go girl du e grym loo :) lycka till me livet :) skönt när de går bra :)

 11. konsentrationen okar radikalt, Sen anser jag sa lange man kan betala sina rakningar skota sitt jobb och int typ saga upp kontakt med vanner familj osv, Utan snarare konstant skaffa nya. plus da att ma gott och va nojd med livet, Vars ligger da problemet. For biverkningarna vet man och darutav inte ens behover ta upp "dvs inte varre an flera v med sockerintag och kaffe drickande"

  Maste aven tilagga som du har ovan sa har aven jag en del kompisar i farozoner i 26-30 ars alder och samtliga har haft flaskan som van, De slutar fan aldrig bra

  men mycket i detta land bygger pa ytlighet och social acceptans

  Pz

 12. dom är likadant med alla beroenden, inget är lätt att komma ifrån.

  Jag tror nog de hade vart mkt bättre med en joint som vän än flaskan. För de är mera nåt man gör socialt och då får man iallafall inte depression som man får av alkohol.

  mmm… tyvärr är det så här i Sverige. passar du inte in i samhället så är du en dålig människa.

 13. Det finns redan i piller form, enstaka fall i sverige som har det.

  Kommer aldrig legaliseras.
  Och ta till alkohol, cannabis vid psykiska problem… hur dum i huvet är man inte då?

  Det finns fan så mycket bättre hjälp, t.ex KBT..
  Funkar det inte? Nej då har du helt enkelt inte gått in för det till 100%.

  Varför legalisera något med flera tusen olika biverkningar som ingen pratar om?
  Nej läs på lite noga istället.

 14. Vad finns redan i piller form?

  Min fråga till dej är har du någon gång haft psykiska problem själv tex. depression ? vet du ens hur det känns eftersom du skriver att man är dum i huvudet om man tar till tex. cannabis ?

  Så undrar jag vilka tusen tals biverkningar finns det ? eftersom du verkar sitta inne med den faktan, för jag har faktiskt ingen aning om de, så du kanske skulle kunna vara snäll och tala om det för mej ?

 15. Janne, lustigt att du ber folk läsa på när det är uppenbart att du ej är påläst.

  THC finns syntetiskt, det stämmer. Däremot saknas flera cannabinoidkomponenter i det syntetiska THC men som finns naturligt. Resultatet av att käka Marinol (som medicinen heter) blir annorlunda (ofta försämrad) än att röka/äta "äkta" cannabis.

  Det roligaste i ditt inlägg är att du nämner KBT!!!!!!!!!
  Det är ju helt sanslöst!!!!
  Hur kan du förneka cannabis medicinska effekter på grund av biverkningar för att i samma andetag förespråka KBT?!

  Herregud..

 16. Svar till Janne:

  Säg inte det. Carel Edwards, chef för EU kommissionens enhet för narkotikasamordning, arbetar för att avkriminalisera allt personligt bruk av droger. Och han vill också tillåta folk att odla cannabis för personligt bruk. Och skulle detta gå igenom är vi även tvungna att följa detta i Sverige. Det har vi förbundit oss till och kan inte stoppa ifall det går igenom. Här kan du läsa om det:

  http://www.encod.org/info/EU-pa-vag-i-drogliberal-riktning.html

  Och vi HAR läst på. Det är det som är saken. Jag förslår att även du gör det när det gäller forskningen om cannabis. Och nu talar jag inte om den propaganda vi matats med här i Sverige. Det är någonting helt annat. Visste du exempelvis att THC reparerar (rengenerar) skadade hjärnceller och skyddar mot alzheimers. Här hittar du gott om medicinsk forskning när det gäller cannabis:

  http://www.medicinskmarijuana.com/

  Och de "piller" du pratar om är "Marinol" och "Sativex". "Marinol" består av syntetisk THC och ger svåra biverkningar för vissa. "Sativex" å andra sidan är en munspray baserad på extrakt från plantan ("Cannabis Sativa") och det bättre alternativet av dom två då det är naturligt.

  Och marginalisera inte. Kognitiv beteendeterapi (KBT) fungerar utmärkt för vissa, sämre för andra, och dåligt för de tredje. Jag vet. Jag har nämligen behandlats med det sen år tillbaka och har gått in 100% för det. Men det har INTE löst mina problem. Vi människor är nämligen individer, och inte kloner.

 17. bra svarat båda två :)

  Janne han vet nog inget om att ha tex. depressioner eller KBT.

  och att ALLA missbruk ger sina biverkningar och dom flesta läkemedel. Skillnad på att bruka och missbruka lixom :)

  Och eric.j, du har så rätt i att vi människor inte är kloner. precis som du skriver KBT funkar på visa men visa inte. samma som vilken medicin som helst, man vet aldrig slutresultatet innan man provat de…

 18. tänkvärt.. tycker överlag att all narkotikaklassade läkemedel och illegala droger ska användas med försiktighet, om möjligt inte alls..

  sv:

  Snowboard for sure!!

  Hittar du på något kul imorgon?

 19. Bra tankar, dock heter det Alkoholister :p Vill du komma längre med eventuella argument behöver du rätta till enkla missar :)

 20. bra inlägg. :D ska sätta mig in i det där lite senare idag. :)

 21. kul du gilla mitt inlägg :) lycka till ;)

 22. Tack tack tack… TACK! äntligen en vettig person som inser med att cannabis är bättre än diverse droger man kan få tag i. Vet inte hur mycket jag försökt få det inprentat i folks skallar att alkohol/tobak är värre då folk dör varje år utav det och då är det en hel mängd människor som dör utav det med.

  Cannabis ska bli lagligt och jag hoppas det sker snart för jag röker det då och då och jag kan säga till er som gnäller om att det är dödligt och skapar våld. Jag lever ännu och jag har aldrig klappat till någon. Okej jag dödade en macka sist jag tog mig en bong men jag tror inte mackan tog så illa upp då mackans syfte är att bli uppäten.

  Men som sagt tack för du är en förståndig person som tycker det ska legaliseras! :D

 23. Hans Eklund skriver: Svara

  Håller med fullständigt, ingen har någonsin dött av ren marijuan. ville egentligen puffa för några filmer. 1 Grass – The History of Marijuan
  2 The Union (2007)
  3 Emperor of Hemp det finns fler
  och den roliga Amerikanska antimarijuanafilmen
  Reefer Madness(1936) (tror inte det är olagligt atthämta hem dom filmern).En del ber t.o.m om att filmerna sprid vidare. Hasse

 24. Johanna, det var trevlig läsning och håller med dig om många av de saker du nämner.
  En ros till dig, och ris till sign. Janne.. Wow, jag trodde Sverige var ett allmänbildat land, men du motbevisar den tesen. Först måste jag fråga vad du fått din information ifrån? Dela gärna med dig så man kan se det svart på vitt att du fått informationen från någonstans.. Eller om det enbart är dina egna ord?
  Nog med påhopp på dig, Janne. Dock så borde du sluta vara en hatare. Stanna upp och se världen för vad den är istället för att rusa förbi allting.
  Här i Sverige är det glasklart att t ex alkohol är sett som ett socialt hjälpmedel och inte en drog. All fakta motbevisar det dock.. Alkoholen t ex är ibland det värsta som hänt och skulle blivit förbjuden på samma sätt som tunga droger är i nutid.

 25. SVARAR CLAES: word till dej och kul du orka läsa allt jag skrev :)

Kommentera