KLYSCHAN OM DEN LYCKLIGA HORAN…

Lyckliga horan, finns hon ? Hon som säljer sin egna kropp för att hon blir lycklig av det ? Jag tror bara det är en stor klyscha. En klyscha för att männen som köper deras tjänster inte ska få dåligt samvete och för att vi anda människor inte ska få dåligt samvete! En vän till mej jobbar som prostituerad. Hon gör det INTE med glädje! Hon gör det för att överleva! För att kunna ha mat på bordet och tak över huvudet. Och det händer i Europa. Inte på andra sidan jordklotet! Även här i Sverige förekommer det prostitution. Bara att googla lite så kan man hitta unga tjejer som säljer sina tjänster. Det är så hemskt! Att män ska sponsra pengar till såna trasiga människor, för sin egna njutning. Men vad som driver alla dessa tjejer i grund och botten, det måste vara fattigdomen ?

Som Ni vet så läste jag precis boken – Under Floden av Staffan Nordstrand. Han har skrivit en bok om tvångsprostutionen, trafficking, smuggling och korruptionen i Thailand. Boken är baserad på verkliga händelser. Boken berättar hur föräldrar säljer sina barn till maffian, hur flickor kidnappas, hur polisen våldtar folk, hur flickorna blir tvångsprostuerade och hur folket smugglar saker för att överleva! Hur flickorna blir lurade av agenter till olika bordeller. Att dom blir tvingade till att sälja sej själv. Dom blir nerdrogade för att orka ta emot så många män som möjligt. Vanligast är runt 20 män på en kväll. Och väldigt ofta utan kondom. Många av tjejerna dör av olika sexsmittor. Dom flesta bordellmammorna är kvinnor. Känns ännu äckligare att det är kvinnor som utsätter unga tjejer för såna här saker… Om du klarar av sanningen så tycker jag att du absolut ska läsa denna välskrivna bok.

Vad som äcklar mej mest. Är att männen köper flickor som skulle vara deras döttrar. Och här pratar vi inte om vanligt Svensson sex. Utan dom vill göra saker som man inte ens kan drömma om! Perversa saker! Jag kan inte heller fatta hur männen kan sätta på en tjej som är så nerdrogad så hon fattar knappt inget, det gör så ont att hon gråter eller kräks. Hur fan kan man ens tända på något sånt ?

Jag har aldrig vart ett stort fan av Thailand, nu är det jag ännu mindre! Jag tror inte att jag skulle klara av att se dessa saker med mina egna ögon. Det skulle bli för mycket! Jag har redan sett en hel del och det har satt sina spår i mitt huvud. Första gången jag såg en torsk köpa – det var mitt på dan på Zürich Red Light District. Det går två små tjejer på gatan. Kanske i 15 årsåldern ? Rätt som det är så kommer det en fet gammal gubbe, han skulle lätt kunna va pappa till båda. Han pratar lite med dom och sen åker iväg med dom i sin bil. Har läst i tidningarna i Zürich flera gånger, att unga skolflickor säljer sin kropp för att kunna köpa dyra märkes-kläder. Då är det något fel här i världen!

Vad som får mej att skämmas ännu mera är att det är vita män som köper dessa trasiga flickor. Svenska och tyska män är en stor majoritet. Nee, jag skulle ALDRIG göra något för att sponsra dessa saker… Det är så hemskt! Flickorna är fast i prostitutionen och männen fortsätter köpa dom. Bordellmammorna och maffian tar stora summor av deras betalningar, så inte ens hälften av deras pengar får dom själva. Jag tycker så synd om dessa flickor! Men det här är det ända livet dom har, utan att sälja sin kropp så skulle dom aldrig överleva i det fattiga Thailand. Allt blir som en ond cirkel..

Vad som är ännu värre, är att svenska hotell tillåter denna sexturism. Här kan du läsa en artikel om det i Aftonbladet! Tänk att hotellen vill tjäna pengar på att en stackars tjej blir påsatt och i värsta fall våldtagen. Var finns människornas skam ? Hela 4 av 5 hotell som svenska resejättarna samarbetar med tillåter prostitution i hotellens rum. Resebolagen kanske borde byta hotell eller något?

Det ännu mera ironiska i det hela är att prostution är olagligt i Thailand. Men både staten och polisen blundar för det! Hur ska det då bli ett slut på det hela ? Och det kommer alltid komma mer flickor som kommer sälja sej för att överleva eller för att dom måste. Och männen, dom kommer alltid köpa sex… Det är korruptionen och fattigdomen som först måste utrotas för att sedan utrota prostitution.

Bilderna kommer från Google och citaten är från boken jag nämner ovan! 

”Sexturismen är ofantlig, vi lever på den och alla som går omkring här borde få veta
hur jävla beroende vi är av den och hur många som vi föder med hjälp av våra kroppar”

”Kan ni förklara för mig, sa Lis, varför det kommer gående familjer med barnvagnar, ungdomar mellan tolv och sexton år och flickor och pojkar med sina föräldrar inne på bargatorna där det står nakna flickor  och dansar på diskarna runt en kromad stång? Jag tycker det är åt helvete. Papporna dreglar, mammorna ler lite besvärat och barnen går omkring och skrattar som det vore en legal cirkus.De vet att vi är sålda till helvetet och där hemma förbjuder de barnen att ha med den här skiten att göra. Men när de kommer hit till Phuket på semester, då är det plötsligt i sin ordning. Och när mammorna har gått till sina hotellrum med barnen kommer männen, eller om vi nu ska kalla dom fäderna, ut igen…

” Mama-san ropade på hjälp och två storvuxna män kom upp och tryckte ner
Amy i sängen medan mama-san tog fram en kanyl och lät nålen gå in i Amys arm.
Hon blev plötsligt lugn och lätthanterlig och de bägge männen stannade en stund
var hos henne för att hon skulle få klart för sig vem som bestämde, och när
de fått sitt så var det dags för henne att börja ta emot kunder.”

”Du tycker om mig – en liten blyg blick.

Du tycker jag är trevlig – en mer tydlig öga-mot-öga kontakt.
Du är sexig och stark.
Var är du ifrån?
Vilket hotell bor du på?
Vill du ha mig hos dig inatt?
Vill du ha mig hela natten?
Hur mycket jag kostar?
Om du tycker om mig kan vi göra upp senare.

Ska vi gå?”

”Prim förträngde vad som hände de kommanande minuterna, men efteråt satte hon sig upp ur sängen och tittade på den ljushyade farangen och det blod som kommit från henne efter penetreringen. Hon reste sig upp och såg blod på insidan av sina lår blandat med gulvit sperma. Hon gick direkt mot duschen. På vägen mötte hon bilden av sig själv i en  spegel som täckte väggen – en spegelbild som för alltid skulle sitta fast på näthinnan, omöjligt att utplåna.  Inne i badrummet kräktes hon i toaletten. Det var Prims debut i prostitution.””Moa insåg att det kunde bli livsfarligt att inte göra som de sa. De tre männen
gjorde vad de ville i flera timmar. Under tiden drack de och skrålade, blev allt fullare,
och samtidigt mer och mer uppfinningsrika vad Moa skulle göra”

 

Så ja, klyschan om den lyckliga horan, är bara en klyscha! För vi människor ser bara vad vi
vill se, vi ser när flickan ler och då är hon lycklig. Men om hon inte lyckas sälja sej tillräckligt
så kommer hon antingen bli misshandlad eller våldtagen, se hennes leende
är hennes  överlevnad! Men i våra ögon, iallafall i visas – så är hon
den lyckliga horan! För hon ler och skrattar jue…

0 svar till “KLYSCHAN OM DEN LYCKLIGA HORAN…“

  1. hejsan

    tänkte bara tipsa om en tävling i min blogg såhär lagom till alla hjärtans dag. var med och tävla om en kärleksbox från godisboxen.se

    http://emlisch.blogg.se/2013/january/ny-tavling-vinn-en-karleksbox-fran-godisboxense-2.html

  2. Kul att du är med och tävlar om kattleksaker hos mig. :D Önskar jag själv kunde vinna dem, haha! Lycka till. :)

  3. OMG Detta fick mig att öppna ögonen för hur stort det här problemet är :O

Kommentera