ETT INLÄGG MED MINA ÅSIKTER…

Hela bloggen går mest på sparlåga just nu… Har lite annat för mej, så har faktiskt inte haft någon tid att uppdatera här! Ibland går annat före lixom, men har iallafall en hel del inlägg på G till er :) Håller på och går genom alla flyttkartongerna som vi har kvar, inreder lägenheten, organiserar om och slaktar veckotidningarna jag fick av syrran. Har hittat en massa roliga saker att klippa ut till min Wreck This Journal! Har även hittat en helt ny pyssel teknik jag inte hört talas om innan – Mixed Media Art. Kom självklart på coolaste tavlan/tavlorna ever att göra, hoppas bara dom blir lika bra som bilden jag har i huvudet ;) Tänk vad mitt liv vore tråkigt utan alla mina kreativa projekt ? ;)

Igår skulle jag egentligen cykla in till centrum, men vaknade med världens mensvärk så fixa och dona hemma hela dagen istället! Så cykla in till centrum idag istället. Underbart väder! Kände världens lyckorus medan jag swisha fram på cykeln med Minimal i hörlurarna och solen lysande ovanför mej <3 Våren är min absoluta favorit årstid på hela året! Hitta till AMS med hjälp av Google Maps, vad skulle jag göra utan den appen ? Klev in på AMS och sa bara wow! Hur stor lokal som helst, stor skillnad från Katrineholms AMS. Fick hjälp inom ca 5 minuter istället för Katrineholms standard: 45 minuter. Så nu är jag inskriven på AMS i Norrköping, kommer dock skriva ut mej så fort jag börjar jobba till sommaren. Cykla sen vidare till banken innan jag cykla hem igen… Var klar med allt inom ca 1 timme. Vi bor nämligen sjukt närmare centrum än jag trott, tar mindre än 10 minuter att cykla, underbart! Centralt men ändå inte – som att äta kakan och ändå behålla den ;)

*

Ni som läst nyheterna har säkert inte missat att det skedde två mord här i Hageby i Måndagskväll – Aftonbladet 1.2.3.4.5, Expressen 1.2, NT 1.2.3. (länkar). En släktfejd som gick alldeles för långt, så långt att två män blev mördade! Tragiskt – något som aldrig skulle behöva hända, men vad som är lika tragiskt i mina ögon – är vad folk sitter och skriver på Flashback. Personer hänger ut folk som dom inte ens vet om dom är inblandade eller inte, en person fick skriva på sin Facebook att han levde – trots andra rykten på nätet.

Och all denna rasism… Personer sitter och skriver att dom hoppas att gärningsmännen oxo avlider, så ”vi” slipper ha dom här i Sverige. Är inte det lika lågt som att skjuta en annan människa, att önska att någon ska dö ? Från början skrev folk en massa om islam och muslimer, tills smarthuvudena insåg att syrianer inte är muslimer – dom är kristna ortodoxer. Då ändrades hatet emot att dom bröt det femte budordet – du ska icke dräpa. Men dom som önskar att gärningsmännen ska dö, dom bryter jue oxo mot femte budordet indirekt?

Dom kallar den inblandade kvinnan hora samtidigt som dom skriver att alla syrianer begår hedersmord och gifter bort sina barn. Syrianer begår inte hedersmord eller gifter bort sina barn, men ändå är kvinnan en hora ? En hora är en kvinna som säljer sej för pengar och jag har svårt att tro att denna kvinna har begått en sådan handling ? Dessutom är en del av personerna som sitter och skriver på Flashback så allmänbildade så att dom inte vet skillnaden på syrianer och syrier, fast egentligen spelar det nog ingen roll för dom – för det är jue ”blattar” som ”blattar”.

Själv känner jag en hel del syrianer, dom varken mördar eller kriminella, dom lever bara ett vanligt ”Svenssonliv”. Tragiskt att en sån här händelse ska få folk att dra alla från samma etniska grupp över samma kant, för dom glömmer bort att alla etniska grupper har sina rötägg oavsett vilket land dom kommer från… I mina ögon kommer iallafall syrianer fortsätta vara vad dom är – människor! En hel grupp av människor kan inte stå för vad några andra enstaka gjort…

Det står även en massa på nyheterna om rasister/nazister som misshandlar ”utlänningar” till döds… Dom är lika mycket mördare i mina ögon som dom som mördar sina egna, som dom dessutom gör pga. heder – heder för att Sverige inte ska fortsätta vara mångkulturellt. Jag undrar till vilket land vi ska skicka dom ? Jag undrar även – är alla svenskar rasister/nazister och mördare nu ? (ironi). Jag är iallafall glad över att jag inte är rädd för andra kulturer, att jag är berikad med andra människors kulturer i mitt liv. För livet blir så mycket roligare och intressantare då. Dessutom är det varken hudfärgen, härkomsten eller religionen dom tror på som gör en människa – det är människans handlingar! Och tillslut – om det här ändrar min syn på att bo i Hageby ? Absolut inte – det här kunde hänt var som helst, nu ”råkade” det hända just här!

 

 Mixed Media Art

0 svar till “ETT INLÄGG MED MINA ÅSIKTER…“

  1. Jennifer skriver: Svara

    GO Johanna! Det är ju sjukt hur folk på internet uttrycker sig och skriver så tunga ord och meningar… Man undrar ju verkligen om folk verkligen kan stå för det öga mot öga..

Kommentera