BRA OCH NÅGOT MINDRE BRA INKÖP TILL BEBISAR

Nu när Alina redan 9 månader gammal, så nu har jag verkligen fått egen
erfarenhet av bra och dåliga inköp som jag köpte inför hennes ankomst! I det
här inlägget så tänkte jag dela med mina 
åsikter och erfarenheter. Jag tänkte
även dela med mej av några tips som jag önskade någon hade berättat för mej :)

 •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •   • 
Amningskudde – ett av mina bättre köp. Antingen användes 
den som en amningskudde

ska när man ammar/matar. Men så har jag även använt den som babynestliknande sak när Alina har sovit alt. sittkudde till henne. Numera använder jag den mest själv som kudde eller bord för att få bättre position när jag skriver/målar i soffan.

Jollyroom 359 SEK

Bröstpump – min mjölk ville aldrig riktigt rinna till då det blev problem med amningen.

Jag köpte en handpump och försökte pumpa ut mjölk med vilket var jätte jobbigt. Sen köpte jag en elektrisk pump och då jäklar kom mjölken igång, men då var det för sent tyvärr för Alina hade blivit tuttförvirad pga. flaskmatning. Hade jag bara vetat
att det var så mycket mer värt att investera i  
en elektrisk bröstpump
så hade jag gjort det direkt och då hade kanske min mjölk runnit till ? 

Bamba 1495 SEK

Nappflaskor – innan Alina föddes så köpte jag några små nappflaskor från MAM, vilket såhär i efterhand kändes väldigt onödigt. Dels för att dom är på 130 ml, vilket bebisar bara äter första månaden men även för att Alina inte gillar dinappen på dom. I början för att inte göra Alina tuttförvirrad så använde vi Medela Calma flaska men tyvärr kunde inte Alina suga ordentligt på den pga. för kort tung- och läppband. Istället köpte jag Dr. Browns nappflaskor och dom flaskorna använder hon än idag. Bästa flaskorna då dom är anti-kolik men även med en dinapp som påminner mycket om mammans bröst. 

 Apotea 115 SEK

Flaskhållare – en smart produkt jag upptäckte när Alina var runt 2 månader gammal. Tänk hur många nätter den har räddat mej från att behöva hålla flaskan när Alina ätit sitt nattmål. Egentligen är dom för mammor som har tvillingar men fungerar minst lika bra för dom med ett barn :) Hållaren gör det möjligt för små barn att äta själv. 

 
  Dom flesta säljarna finns på Instagram,
tex. min gamla arbetskollega Pernilla.
Torkhanddukar – behövs många till det mesta! Som tex. att torka bort mjölk vid matning,

torka bort kräks eller dreggel, torka rent efter smakportioner eller när man gett medicin.
Eller till något helt annat! Några har jag snott och använder när jag målar att
torka mina händer med ;) Dom billigaste och bästa finns på Ikea. 

Ikea 29 SEK/10 st

Blöjhink – en del anser att det är väldigt onödigt med en blöjhink, jag älskar våran!

Perfekt att kasta blöjor i samtidigt som dom inte ligger och luktar illa. Dock är refillpåsarna ganska dyra, men jag viker ihop blöjorna till små paket
och istället för att knyta 
påsarna så sätter jag dit buntband som är
mycket billigare än att göra en knut på plastpåsarna ;)

Babyland 179 SEK

Skötbord – jag skippade att köpa ett skötbord. Istället satte jag dit en skötbädd

på tvättmaskin med hjälp av dubbelhäftande tejp så att den ligger där den ska. Fungerar perfekt och är på lagom ergonomisk höjd, dessutom tar den ingen extra plats i badrummet. För att ha blöjor, krämer och såna saker i närheten
så har jag satt upp mindre hyllor bredvid tvättmaskinen.

Sovtex 469 SEK

Rumpkrämer – jag köpte en massa olika som tex. Helosan, Idomin, Inotyol, Zinkkräm.

Men den som jag tycker fungerat bäst är Bepanthen. Extra plus för provtuberna
man får 
i olika gratis gravidboxar, perfekta att ha med sej i skötväskan!

Apotea 49 SEK

Badbalja/badstol – jag struntade i att köpa en badbalja då vi har ett badkar.
Det kändes onödigt och platskrävande. Istället köpte jag ett sådant där inlägg
man 
har i badbaljor och använde det direkt i badkaret. Fungera perfekt! 

 

 Biltema 84.90 SEK

Nu när Alina är äldre så köpte jag en badstol. Perfekt då jag är ensam och vi badar
ofta tillsammans. 
Jag sätter henne i stolen och så får jag mina händer fria :)

Ellos 499 SEK

Babysitter – eftersom Alina hade kolik när hon var mindre så köpte jag en elektriskt babysitter för över 1000 SEK. Den var det dyraste och sämsta köp. Den gunga knappt inget, nästan så en gammal hederlig babysitter gungar bättre. Istället skulle jag satsat på en babygunga, som tur var så hade min kompis en som Alina fick låna. Den älskade Alina och den har underhållt henne många kvällar. Något jag ångrar är att jag inte köpte babysittern Bumbo. Hade varit mycket praktiskt med en sådan!

 CDON 1395 SEK

Babygym – inte nödvändigt men rolig underhållning. Jag trodde dock 

Alina skulle använda det mer än vad hon gjorde. Jag köpte ett begagnat
så blev inte så stor utgift, men jag tror nog vi hade klarat oss utan det ?

Babyland 990 SEK

Sängmobil – jag tycker dom flesta sängmobilerna är relativt tråkiga figurerna oftast visar rumpan för barnen. Det är jue ansiktena dom vill se! Dessutom är dom ganska dyra, men nödvändiga. Våran sängmobil har underhållt och sövt Alina många gånger. Jag köpte en arm med dosa på eBay och sedan virkade jag Babblarna och satte dit. Det roliga med att göra en egen är att man kan ändra figurer när barnet börjat tröttna. 

eBay 65 SEK

Babynest – när Alina var nyfödd så var babynestet en av dom bättre investeringarna.
Hon sov så mycket bättre i nestet och jag kände mej tryggare då vi alltid
samsovit. 
Hon hade även mindre möjlighet att vända sej till mage. Nu när hon
är 
äldre så har jag klippt bort kanten och använder den delen som sovorm. 

Bambie 1100 SEK

Nattlampa – Alina är född på sommaren och då är det ljust även på nätterna men när hösten och vintern kom så börja det bli mörkt och då klicka jag hem en nattlampa.Mycket bättre än vanlig sänglampa då den ger ett svagare sken och man blir inte lika vaken då! Dessutom kan man flytta runt lampan hur man vill och sen när
Alina blir äldre så ska hon få 
ha den som nattlampa på sitt rum.
Just denna modellen jag köpte går att ladda med USB.

 eBay 77 SEK

Nappar – såhär i efterhand när jag tänker efter så är det väldigt onödigt att köpa för många nappar. För det första har man jue ingen aning om vilken napp bebis vill ha eller om den ens vill ha det ? Jag fick jue en massa gratis gravidboxar och i dom fick man en hel del nappar. Jag hade mest MAM:s nappar men dom hata Alina. Den ända
som duger till henne är Tommee Tippee:s Closer To Nature. 

Babyland 49 SEK

Skötväska – från början hade jag en helt annan skötväska – djup och med en liten öppning. Men efter hand så märkte jag att det var mycket bättre med en skötväska med stor öppning och inte lika djup. Den jag har nu köpte jag från Wish. Fick med en liten mindre väska oxo som är perfekt som extra väska när vi sover borta eller är på längre utflykter. En bra skötväska är verkligen viktigt, då den är livsviktig i början av bebistiden. 

 Wish 190 SEK

Barnvagn – jag valde att köpa en billig barnvagn istället för en dyr märkesvagn. Den jag valde heter Baby Merc Q9 och är en duovagn (ligg och sittdel). Vagnen är godkänd enligt

europeiska barnvagnsstandarden EN 1888. Det ingick även ett babyskydd, som går att sätta på vagnchassit. Vagnen har svängbara framhjul i 360 grader. Jag älskar hur enkel vagnen är att köra och jag får många komplimanger för hur snygg den är :) Jag valde
en grå men det finns
18 st olika färger att välja på. Alina åker numera
i sittdelen men liggdelen använder vi på balkongen
när hon sover middag.
Perfekt, för då behöver jag inte dra ut hela vagnen och krångla :)

Barnvagnar-webbutik 3990 SEK/3 in 1

Bärsele – från början köpte jag ett begagnat Babybjörnsele. Det fungera men jag fick ganska snabbt ont i ryggen. Läste på nätet om olika ergonomiska selen och klickade hem ett Ergo360. Wow, vilken skillnad på att bära Alina! Ångra att jag inte köpte det från början. Selet går att ha både framåt, bakåt och på sidorna – därav namnet. Dock
behövs ett spädbarnsinlägg till nyfödda.
Lite svårt att knäppa på
ryggen men man lär sej snabbt hur man ska göra det på bästa sett.


Lekmer 1295 SEK• Gåstol – jag har hört både för- och nackdelar om gåstolar. Jag valde dock att köpa en

till Alina och det är en av dom bättre sakerna till henne. När hon lärde sej hur hon skulle gå i den så öppnades en helt ny värld! Jag har provat dom nya modellerna till henne men då dom har stumma bakhjul och hon inte väger så mycket så rör sej knappt stolen framåt. Dessutom är dom ganska höga för att vara längst ner, vilket gjort att Alina gått på tå då. Den Alina har är en gammal modell som jag köpte på loppis och den har fungerat perfekt! Alina lärde sej snabbt hur hon skulle gå i den och aldrig gått på tå. 

Jollyroom 699 SEK

• Hoppgunga – köpte även en hoppgunga på loppis. Armhålen var alldeles för högt upp,

så sprätta upp dom en bit – blev mycket bättre! Då vi har trösklar så lägger jag en filt under där hon hoppar så hon inte ska göra sej illa. Inget nödvändigt köp enligt
mej,
vi hade klarat oss lika bra utan! Alina är inget stort fan av den alls…

Jollyroom 299 SEK

• Bitringar – jag köpte en hel del olika bitringar till Alina men dessa nedan från Tommee Tippee har helt klart varit hennes favroiter. Ser lite läskigt ut när dom stoppar in
dom i hela munnen, men det är så dom ska vara ;) Alina har dock inte 
använt

bitringar så jätte mycket, men då har hon inga tänder än heller. 

 Babyland 79 SEK/2 st

Haklappar  – mitt bästa tips på bästa haklapparna är helt klart haklapparna

som täcker hela överkroppen. Dom små runt hakan bara är näst
intill värdelösa, speciellt när barnet börjar äta själv ;)

Jollyroom 119 SEK

Barnmatstol – från början köpte jag en stol från loppis, en sån där man viker ihop så det blir ett bord och så har den hjul. Moderna på 30 och 40-talet. Men sen fick jag tag i en billig Tripp Trapp stol från Stokke. Blev så mycket bättre då Alina sittet mycket bättre i den – vi använder babysetet. Dock blev sittdynan alltid så smutsig då hon
ska pilla 
på allt med sina händer ;) Så jag klädde in dynan med vaxduk – 
smidigt att bara 
torka av efter varje måltid och alltid rent!

Babyvaruhuset 1995 SEK (babysetet ingår)

Kommentera